Skip to content

Відкриваємо рубрику #HelpNowврятовані – історії українців, яким допоміг сервіс отримати життєво необхідні ліки закордоном

Відкриваємо рубрику “#HelpNowврятовані. Це історії українців, яким допоміг сервіс отримати життєво необхідні ліки закордоном. 

Олена (ім’я змінено) у рідній Україні тривалий час стояла на обліку, приймала АРВ-терапію і не могла собі уявити, що одного дня доведеться тікати від війни, покинувши все. На початку березня вона опинилася у Польщі, невеликому містечку на заході – Осьно-Любуську. Терапії залишалося критично мало. Олена відчувала відчай і почала шукати через знайомих інформацію, де можна отримати ліки.

«Про сервіс #HelpNow почула від консультанта… з Берліна – дізнавшись, що я в Польщі, він надіслав посилання на сайт провідної організації в Німеччині, що надає допомогу ВІЛ-позитивним людям, де серед партнерських сервісів для українців був вказаний Ваш. Я обрала Інстаграм як канал зв’язку з #HelpNow і мені швидко надіслали інформацію зі списком адрес у Польщі. Знайшла найближче місто (ним виявився Познань), зателефонувала за вказаним телефоном, домовилась та поїхала.»

За словами Олени, прибувши на вокзал Познань, вона звернулася за допомогою до поліцейських і була вражена їхньою доброзичливістю: «Класні хлопці, самі відвезли до шпиталю!» Лікар також виявився дуже уважним, скрізь супроводжував дівчину, щоб не заблукала. На місці провели одразу обстеження, у Олени взяли аналіз крові, завели персональну картку та видали терапію на три місяці (Тівікай та Емтрицитабін+Тенофовір).

«Адресу в Познань перевірено особисто! Дякую за Вашу реальну допомогу!», – написала #HelpNow вдячна дівчина.

Джерело