Skip to content

Членкині фундації підкорили WenDo: новий рівень жіночої сили!

З радістю ділимося чудовою новиною — членкині нашої фундації успішно завершили навчання в Академії WenDo, організованій Fundacja Autonomia. Це був тривалий шлях, що тривав сім місяців, і важливий крок вперед у нашій діяльності. Наталя та Анна здобули безцінний досвід і знання.

#WenDo означає “Шлях жінок”. Ця назва передає суть методу, який базується на жіночому досвіді та соціокультурному контексті, в якому живуть жінки, і служить саме їм. На заняттях обговорюються ситуації, безпосередньо пов’язані з реальним досвідом порушення особистих кордонів — як фізичних, так і психологічних. Жінки та дівчата вчаться реагувати на різні форми такого порушення, а також розпізнавати стереотипи та переконання, які заважають їм реагувати вчасно. Учасниці зміцнюють своє почуття впевненості в собі, самоповаги та свободи вибору.

➤ WenDo як метод асертивності дає знання про ефективні способи комунікації та вираження своїх потреб, емоцій і думок. Це допомагає учасницям не лише вирішувати конфлікти, але й долати внутрішні стереотипи, страхи, почуття провини та сорому.

➤ Як метод психологічного самозахисту WenDo розкриває соціальні та психологічні механізми, які діють у ситуаціях порушення кордонів, дискримінації та гендерного насильства. Під час майстер-класів учасниці вчаться визначати власні кордони та вчасно реагувати на їх порушення, щоб зупинити ескалацію агресії і зменшити ймовірність фізичного нападу.

➤ Як метод фізичного самозахисту WenDo надає практичні навички, що дозволяють жінкам ефективно захищатися в разі фізичної загрози.

Ці знання допоможуть нам краще реалізовувати наші ініціативи, спрямовані на підтримку та розвиток жінок у нашій спільноті.

Дякуємо за цю неймовірну можливість та підтримку CARE і Fundacja Autonomia! Разом ми стаємо сильнішими.